Terug

Blog

Digitaal factureren

Veel facturen worden via de post of e-mail verzonden en ontvangen. E-factureren gaat een stap verder en maakt van een factuur een gestructureerd digitaal bestand dat elektronisch wordt aangeleverd. Doordat de gegevens gestructureerd zijn, is een e-factuur vanuit het ene geautomatiseerde systeem elektronisch te verwerken in het andere systeem. Handmatige verwerking is dus niet meer nodig.

Vanaf 18 april 2019 gaan alle rijks- en lagere overheden helemaal over op het ontvangen van e-facturen. Papier gaat helemaal eruit. Lees goed dat het hier om de overheid gaat. En communicatie verloopt via XML bestanden. De fashion retail dient nog een (eerste) stap te maken.

Reducering van kosten en handelingen

Digitale factuur en retourformulier communicatie per e-mail

Divide kan in samenwerking met ERP-systemen de mogelijkheid gaan bieden om de weborder documenten factuur en retourformulier geautomatiseerd per e-mail te verzenden aan de klant. Deze documenten worden binnen de huidige logistieke processen nog geprint en handmatig toegevoegd bij de te verzenden artikelen.

De voordelen zoals minder handelingen (tijd), een besparing van kosten (papier en toners) en een mindere belasting van het milieu zijn een aantal redenen deze functionaliteit ook te omarmen.  

De volgende stap is zo gemaakt.
Wij helpen graag. Contact
Scroll down