Terug

Blog

Hulptools van Google toepassen voor een betere performance van de webshop

Google heeft een ruim aanbod aan tools die je inzichten geven over de prestaties van jouw webshop. Maak ook gebruik van deze tools om jouw webshop te toetsen en met de feedback aan de slag te gaan.

NIEUW; Grow My Store

‘Grow My Store’, een nieuwe tool van Google, geeft retailers inzicht in de algehele webshop performance. De webshop wordt aan de hand van (maximaal) 22 statistieken beoordeelt. Op basis van de beoordelingen geeft Grow My Store advies om de prestaties van jouw webshop te verbeteren.

Als het gaat om usability worden consumenten steeds veeleisender wanneer ze een webshop bezoeken. Daarom probeert Google retailers zoveel mogelijk te helpen de online klantervaring te verbeteren. Met Grow My Store hebben ze een tool ontwikkeld die alle waardevolle inzichten verzamelt en samenbrengt om vervolgens met aanbevelingen te komen. Desktop bezoekers van deze blog kunnen aan de linkerzijde van deze pagina (zie afbeelding) een analyse zien van de Grow My Store check. Per onderdeel is feedback te vinden om de prestaties te verbeteren.  

Grow My Store is één van de nieuwste tools en is nu alleen nog beschikbaar voor .com, Engelse, Franse en Spaanse domeinen. Later dit jaar zal Google de tool ook in andere landen beschikbaar zijn.

Page Speed Insight

Met Page Speed Insights kun je de snelheid/performance controleren. Dat laadtijd invloed heeft op de online prestaties van een e-commerce kanaal staat vast. Door middel van performance toepassingen zoals responsive images, Lazy loading, GZIP, caching en keuzes in type hostingomgevingen spelen we in bezoekers optimaal te laten renderen. Door de performance roadmap van Divide te volgen scoort Nolten Schoenen bovengemiddeld goed in een test onder (online) schoenenretailers;


Performance score webshop via desktop en mobiel 

De feedback is waardevol om de volgende stap in performance te maken en de score te (blijven) verbeteren


Aanbevelingen vanuit Google voor de mobiele versie van de webshop


Andere hulpmiddelen 

Met Think with Google, Webmaster tools en Google Search console  zijn er meerdere tools om jouw webshop te kunnen toetsen. Ook aan de slag met performance verbeteringen? Neem contact op met Divide!

De volgende stap is zo gemaakt.
Wij helpen graag. Contact
Scroll down

Om u de beste gebruikerservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Als u onze site gebruikt, gaan we ervan uit dat u hiermee akkoord bent. cookiebeleid.