Terug

Blog

Producten naar Amazon NL sturen en verwerken met de Order Handeling Service

Amazon.nl is een feit, dinsdag 10 maart heeft Amazon haar deuren geopend in Nederland. Via de volledig Nederlandstalige website Amazon.nl worden meer dan honderd miljoen producten op het gebied van computers, beauty, muziek en wonen en kleding aangeboden. Amazon kondigde eerder dit jaar al aan dat het via een Nederlandse webshop actief zou gaan worden. Amazon.nl werd voorheen gebruikt voor de online verkoop van e-books. Consumenten werden voor andere producten doorverwezen naar de Duitse site van Amazon. 

Aansluiten op Amazon.nl

Met de Order Handeling Service (afgekort; OHS) is het in samenwerking met datafeed specialist Channable mogelijk producten naar Amazon NL te sturen en bestellingen te verwerken via de OHS connectie. De OHS helpt retailers met het geautomatiseerd verwerken van de orderstromen van marktplaatsen. De taakverdeling is hierbij als volgt: Channable pakt de verwerking op van de online bestellingen en Divide maakt de connectie naar de backoffice (ERP).

Channable kan een koppeling maken met je Amazon Europe Unified account (NL, DE, FR, UK, ES en IT) of Amazon North America Unified account (US, CA en MX). Je hoeft hierbij niet direct een koppeling met een specifiek land te maken, enkel met het overkoepelende EU of NA account.

Deze unieke samenwerking zorgt ervoor dat het hele bestelproces van een verkooporder tot de verzending geheel geautomatiseerd verloopt. Een eventuele annulering of retournering van een (deel)order kan ook worden verwerkt ten behoeve van de financiële en logistieke ERP administratie.  Voordelen van samenwerking die ook worden toegepast voor andere platformen zoals Bol.com, ToBeDressed en Beslist.nl

  • Automatische synchronisatie van klanten en orders.
  • Behoud van bestaande ERP-processen door integratie.
  • Klantenservice heeft inzicht in orderstatus (ERP is leading, rond ‘eigen’ en externe verkopen via platformen zoals Bol.com, Beslist en ToBeDressed).
  • Brede ondersteuning van ERP systemen (o.a. Microsoft Navision).
  • Snelle doorlooptijd en uitbreiding naar (internationale) platformen.
  • Totaalaanbieder, Datafeed > API > ERP integratie.

Meer informatie over platform aansluitingen? Neem contact met ons op

De volgende stap is zo gemaakt.
Wij helpen graag. Contact
Scroll down

Om u de beste gebruikerservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Als u onze site gebruikt, gaan we ervan uit dat u hiermee akkoord bent. cookiebeleid.