Terug

Blog

Vervuilde klantdata door bots? ReCAPTCHA is de oplossing!

Daar gaan we weer…Vervelende bots die formulieren invullen en accounts aanmaken op de webshop. Een grote frustratie voor menig retailer met een webshop. Gelukkig zijn er oplossingen voor. Één van deze oplossingen is het inzetten van reCAPTCHA.

(re)CAPTCHA is ontwikkeld als maatregel om spam via formulieren tegen te gaan. Bij het invullen van een formulier wordt op deze manier gecontroleerd of een echt persoon het formulier invult of dat dit wordt gedaan door een bot. Een bot kan gebruikt worden om formulieren automatisch te vullen en zo kan er misbruik van worden gemaakt

In onderstaand filmpje wordt in het kort uitgelegd hoe reCAPTCHA werkt:


Het is via Divide mogelijk om reCAPTCHA te implementeren op de diverse formulieren zoals een contactformulier of een formulier voor personal shopping. Ook op de inlogpagina’s in de mijn account en checkout is het mogelijk om deze manier de bots tegen te houden. Dit resulteert in een schoon klantenbestand en geen ongewenste spam berichten in de inbox van het contactformulier.

We helpen je graag om de bots te stoppen! Je kunt ons bereiken via verkoop@divide.nl.

De volgende stap is zo gemaakt.
Wij helpen graag. Contact
Scroll down

Om u de beste gebruikerservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Als u onze site gebruikt, gaan we ervan uit dat u hiermee akkoord bent. cookiebeleid.