Terug

Blog

BTW regels e-commerce per 1 juli 2021

Per 1 juli 2021 moeten Nederlandse bedrijven buitenlandse BTW gaan afdragen over particuliere verkopen in het buitenland, bij een omzetgrens van € 10.000. Om dit goed te organiseren, is het van belang dat de BTW in zowel de webshop als het ERP systeem goed staan ingesteld per land.

In de huidige regeling heeft ieder EU land een eigen omzetdrempel. Dit varieert van €25.000 tot €100.000. Deze omzetdrempel bepaalt of je als ondernemer de BTW moet bereken van het land waaraan geleverd wordt. De nieuwe regeling trekt deze drempel gelijk op €10.000. Dit betekent voor veel retailers dat dit administratief correct afgehandeld moet gaan worden.

Divide heeft om die reden eerder een btw module ontwikkeld, waarmee je per land de btw in kan stellen. Lever je dus goederen aan particulieren buiten NL en heb je deze module nog niet beschikbaar (te vinden in Divide.NOW onder de optie “backoffice”), is het van belang deze af te nemen om dit goed te organiseren.

Ook aan de kant van het ERP systeem, is het van belang dat deze percentages goed staan ingesteld. Divide zal namelijk per order een afwijkend btw percentage mee sturen, indien deze buitenlands is. Zodra dit niet goed is ingeregeld, zal een bestelling hierop stuk kunnen lopen bij de afhandeling.

Meer informatie over de nieuwe regeling is terug te vinden op de site van de belastingdienst.

Lever jij ook aan het buitenland en heb je de BTW module nog niet? Neem dan contact op met ons. We helpen je graag om dit zo snel mogelijk te regelen. Je kunt ons bereiken via verkoop@divide.nl.

De volgende stap is zo gemaakt.
Wij helpen graag. Contact
Scroll down

Om u de beste gebruikerservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Als u onze site gebruikt, gaan we ervan uit dat u hiermee akkoord bent. cookiebeleid.