Terug

Blog

WebP bestandsformaat

WebP is een bestandsformaat voor afbeeldingen op het internet en daarmee geschikt voor het gebruik voor productafbeeldingen en banners. Het formaat is ontwikkeld door Google. Het maakt gebruik van beeldcompressie en maakt afbeeldingen gemiddeld 39% kleiner dan beelden opgeslagen met de veelgebruikte standaard JPEG-compressie en tot 64% kleiner dan animated GIF en 45% kleiner dan PNG.

WebP ondersteunt animatie zoals GIF-bestanden. WebP wordt ondersteund door Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge, Google Chrome Frame, Chromium, Opera en de webbrowser van Android 4.0, maar het gebruik van WebP is vooralsnog beperkt. Divide heeft de WebP techniek geïmplementeerd in de broncode en kan deze techniek implementeren in de webshop.

Er wijzigt niets in jullie processen, de WebP techniek zorgt er automatisch voor dat de thumbnails in WebP formaat opgeslagen worden!


Bij vragen over de verdere aanpak rondom de integratie van WebP in jullie Divide webshop, kun je contact met ons opnemen. We helpen je graag verder! Je kunt ons bereiken via verkoop@divide.nl of rechtstreeks bij je accountmanager.
De volgende stap is zo gemaakt.
Wij helpen graag. Contact
Scroll down

Om u de beste gebruikerservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Als u onze site gebruikt, gaan we ervan uit dat u hiermee akkoord bent. cookiebeleid.