Terug

Blog

Mogelijkheid tot andere manier van Google Fonts verwerking

Lettertypen welke gebruikt worden in de frontend van een webshop worden door webbouwers al sinds jaar en dag uit de gratis aangeboden lettertypen van Google Fonts gekozen. Het grote voordeel van deze Google Fonts is dat er een enorm ruime keuze is, dus er is er altijd wel één die het beste bij de huisstijl past. Daarnaast wordt dit voornamelijk vanuit technisch oogpunt gebruikt, omdat deze fonts automatisch op alle devices en browsers netjes worden weergegeven.

Google Fonts kunnen dynamisch of statisch worden geïntegreerd. Divide maakt gebruik van een dynamische integratie. In geval van een dynamische integratie worden de lettertypen op het moment van bezoeken van de server van Google afgehaald, wat zorgt voor een snellere opbouw van de webshop. Het nadeel van deze manier is dat op het moment van bezoek het IP adres van de bezoeker naar de server van Google wordt gestuurd. Door het gebruik van de site geef je hier indirect toestemming voor. Door een wijziging in de privacywetgeving is dit niet meer zomaar toegestaan. De bezoeker zal dus ófwel toestemming moeten geven hiervoor, óf wij kunnen als Divide de Google Fonts statisch in gaan laden in de webshop. In Duitsland is hier als eerste op gereageerd en zijn klanten benaderd of ze dit aan willen passen.

Het statisch inladen van de Google Fonts heeft onze voorkeur, omdat er in dat geval geen gegevensoverdracht meer plaatsvindt richting de server van Google. Dit is inmiddels bij een aantal klanten succesvol geïmplementeerd.

We verwachten dat er in Nederland wellicht ook meldingen over zullen komen. Zodra dit gebeurt, stel ons dan op de hoogte, zodat we ook voor jullie de fonts anders in kunnen laden op de webshop.

Vragen? Neem dan contact op met je accountmanager.
De volgende stap is zo gemaakt.
Wij helpen graag. Contact
Scroll down

Om u de beste gebruikerservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Als u onze site gebruikt, gaan we ervan uit dat u hiermee akkoord bent. cookiebeleid.