Terug

Blog

Inzet Cloudflare Cache Reserve tijdens acties

Tegen betaling naar gebruik kunt u gebruik maken van extra caching van uw webshop door inschakelen van Cloudflare “Cache Reserve”. Onderdelen van de webshop die goed te cachen zijn zoals afbeeldingen en sommige vaste bestanden zoals css- en javascript bestanden worden dan in de cache van Cloudflare vastgehouden tot maximaal 30 dagen om te worden hergebruikt. Dit heeft tot gevolg dat andere bezoekers die ook deze bestanden opvragen deze direct via Cloudflare geleverd krijgen. De achterliggende server van Divide wordt daardoor ontlast.

Dit is vooral belangrijk in tijden van grote drukte zoals na een grote mailing en tijdens acties. Tot nu toe kon het dan voorkomen dat de server overbelast raakte door de grote piek aan bezoekers, met als gevolg een trage webshop of zelfs tijdelijk onbereikbaar zijn van de shop. Caching van Cloudflare kan dan uitkomst bieden door een groot deel van het verkeer te verminderen, zodat de webshop ook een grote toeloop aan kan en de shop snel blijft reageren.

De nieuwe mogelijkheid van “Cache Reserve” (nu nog in beta maar wel al goed bruikbaar) werkt tegen betaling voor alleen de periode dat dit wordt ingezet. Op deze manier zijn er alleen kosten gedurende de korte periode van de actie (er zijn geen doorlopende kosten). Deze functie is ook beschikbaar in het gratis plan van Cloudflare, u betaald dan alleen voor deze caching kosten. De caching kosten worden berekend per lees- en schrijf actie en per totale hoeveelheid opslag in de cache. Het is op voorhand lastig inschatten wat deze kosten zullen zijn, dat is sterk afhankelijk van het aantal bezoekers en het aantal opvragingen/zoekacties in de shop. Proefondervindelijk moet elke shopeigenaar er achter zien te komen wat de extra caching aan kosten genereerd tijdens een actie van bijvoorbeeld een week. Stel dat dit ergers tussen de 20 en de 100 euro is en het zorgt ervoor dat de site altijd goed en snel bereikbaar blijft tijdens acties dan is dit
het geld zeker waard.

Cache Reserve Plan
Pay-as-you-go (betalen naar verbruik)
Read class operations $0.36 / 1 million
Write class operations $4.50 / 1 million
Storage $0.015 / 1 GB-month
 
Divide heeft voor veel van haar klanten toegang tot de Cloudflare van de klant, alleen voor beheer van DNS en beveiliging e.d. (zogenaamd Administrator toegang en geen Super Administrator). Daarom moet de klant zelf deze Cache Reserve activeren (vanwege betalingsgegevens).

Hieronder worden de stappen weergegeven om Cache Reserve in te stellen. U kunt dit ook doen tijdens een “gewone” week om te zien wat de kosten zijn bij een normale belasting. Dit zal dan een maat zijn voor de belasting en kosten tijdens een actie. Bijvoorbeeld twee maal of drie maal zo hoog.

Stappen om Cache Reserve in Cloudflare in te stellen
  • Log in op Cloudflare met het Super Administrator account (van de klant)
  • Ga naar de site (domein) die u wilt instellen (er kunnen meerdere sites in uw Cloudflare account zitten)
  • Controleer of Cloudflare Actief is (Cloudflare kan ook inactief zijn en alleen DNS verzorgen; dan werkt de caching ook niet)
  • Ga daarvoor in het menu naar “DNS” en dan “Records”
  • De DNS records die voor uw webshop van belang zijn “A record” met IP-nummer en “CNAME www” of twee “A records” waarvan één met www (komt ook voor) moeten dan op “Proxied” staan (zie afbeelding 1).
  • Als dat niet zo is dan is Cloudflare niet actief voor dit domein. Neem dan contact op met Divide voor advies en als u Cloudflare functionaliteit wilt inschakelen of op de juiste wijzen willt (laten) instellen. Divide kan u hierover adviseren of dit in overleg voor u doen.

  • Ga dan in het menu naar “Caching” en dan naar “Cache Reserve (Beta)”
  • Klik op de knop “Purchase Cache Reserve” er zal een voorbeeld van kosten verschijnen voor deze af te nemen dienst (indien ingeschakeld), als u akkoord bent kies dan om dit te activeren (zie afbeelding 2). De kosten zullen pas oplopen als u dit langere tijd aan laat staan.
Het wordt geadviseerd door Cloudflare om ook Tiered Cache in te schakelen (geen kosten). Controleer deze
instelling via menu “Caching” en dan “Tiered Cache”, zie afbeelding 3. Schakel dit in als dit nog niet het geval is.Cache reserve in Cloudflare op verzoek aan en uit zetten bijvoorbeeld vlak voor en na een actie
Cloudflare Cache Reserve kan een aantal dagen voor een actie worden ingeschakeld en na een week weer worden uitgeschakeld. Bijvoorbeeld tijdens de Black Friday periode. Zet elke actie in uw agenda om dit niet te vergeten! Zie afbeelding 4 voor “Pause storage sync” en “Enable storage sync”.


De volgende stap is zo gemaakt.
Wij helpen graag. Contact
Scroll down

Om u de beste gebruikerservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Als u onze site gebruikt, gaan we ervan uit dat u hiermee akkoord bent. cookiebeleid.