Terug

Blog

Consultancy strippenkaart

Voor het optimaliseren van processen, advisering in (optimalisatie)vraagstukken en/of het functioneel uitwerken van ontwikkelverzoeken plant Divide consultants. De inzet daarvan wordt middels een strippenkaart aangeboden.

De voordelen van deze werkwijze zijn
 • Vaste afstemmingsmomenten, zodat Divide tijdig kan meedenken in (roadmap) vraagstukken. Bij voorkeur gecombineerd op de geplande dagen van de XPRT consultant (indien van toepassing).
 • Korte lijnen: vragen kunnen rechtstreeks worden neergelegd bij de vaste toegekende consultant(s).
 • Beschikbare capaciteit: Divide kan sneller schakelen door de allocatie van tijd / resources bij consultant(s).
 • (Technische) consultant(s) zijn zeer ervaren en gespecialiseerd binnen de IT-architectuur. De opgedane kennis en ervaring kunnen zij inbrengen voor het aanbieden van efficiënte en effectieve oplossingen voor complexe problemen.Spelregels:
 • De eerste 4 uur zijn gratis!
 • Een strippenkaart kent een minimum van 24 uur per jaar.
 • Gemaakte uren worden per maand doorbelast. Op verzoek kan een urenverantwoording worden overhandigd.
 • Niet gemaakte uren komen ná één jaar te vervallen. Eventueel niet gebruikte uren worden wel doorbelast.
 • Voor commerciële vraagstukken zal de accountmanager worden aangeschakeld. De uren voor offerte uitwerking worden uiteraard niet doorbelast.
 • Om de flexibiliteit van de inzet van consultancy uren te borgen wordt gewerkt met een minimale afname van 1 uur per consult.
 • Wij gaan er vanuit dat reguliere werkzaamheden niet in de avonden of het weekend plaatsvinden. Mocht dit bij wijze van uitzondering en na akkoord van de budgetbevoegde toch nodig zijn, dan worden deze werkzaamheden doorbelast met een toeslag van 100% op het uurtarief in weekenden of op feestdagen en 50% toeslag op een doordeweekse avond.
 • We proberen bij voorkeur een consultant in te schakelen die al vaker met dezelfde klant heeft gewerkt. Mocht dat niet lukken binnen afzienbare tijd, dan kiezen wij een consultant die het snelst beschikbaar is.
 • Om de tijd van onze consultants zo optimaal mogelijk te benutten voor onze klanten, worden we graag tijdig geïnformeerd als u een boeking wenst te annuleren of verzetten. Dit dient te geschieden door een e-mail te richten aan de projectmanager. Zo hebben wij nog tijd om de vrijgekomen uren af te stemmen met klanten die verder in de tijd gepland zijn en de betreffende consultant voor hen in te plannen. Daarom hanteren wij voor het annuleren van geboekte consultancy capaciteit de volgende richtlijnen:
Bij werkzaamheden op locatie is het volgende van toepassing.
Een consultancy dag op locatie duurt altijd 7 uur. Indien u minder dan 7 uur wenst te boeken, voeren wij de werkzaamheden bij voorkeur remote uit, via Microsoft Teams. 

De voordelen hiervan zijn:
Geen tijdverspilling door reistijd en files (én beter voor het milieu).
Meer productieve uren op één dag (wachttijd voor kleine consultancyopdrachten wordt verkort).
Meer flexibiliteit in het plannen van opdrachten voor onze klanten.
Efficiënter omgaan met tijd én (reis)kosten.
De volgende stap is zo gemaakt.
Wij helpen graag. Contact
Scroll down

Om u de beste gebruikerservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Als u onze site gebruikt, gaan we ervan uit dat u hiermee akkoord bent. cookiebeleid.