Terug

Blog

Verandering reCAPTCHA prijsstelling: Wat betekent dit voor jou?

Als je ooit een webshop hebt bezocht, ben je ongetwijfeld CAPTCHA wel eens tegengekomen. CAPTCHA is de soms frustrerende, soms komische test om te beoordelen of je robot bent. Deze dienst, vooral bekend onder de naam reCAPTCHA van Google, heeft vele jaren webshops geholpen te beschermen tegen spam en misbruik. Maar zoals vaak het geval is in de wereld van technologie, staan er veranderingen op komst.

Lees onderaan deze blog welke actie noodzakelijk is.

Vanaf 1 april 2024 zal Google een aanzienlijke wijziging doorvoeren in de prijsstelling van reCAPTCHA. Voorheen konden de meeste webshops genieten van royale gratis limieten van maar liefst 1 miljoen gratis acties per maand. Volgens recente informatie zal Google de volgende prijswijzigingen doorvoeren:

  • Google verlaagt het aantal gratis acties van 1 miljoen naar slechts 10.000 per maand voor zowel de reCAPTCHA Enterprise-service als voor de eerder gratis reCAPTCHA-service.
  • De gratis versie van reCAPTCHA wordt hernoemd naar reCAPTCHA-lite en biedt tot 10.000 acties per maand.
  • Er wordt een nieuw 'reCAPTCHA standard' plan geïntroduceerd, dat tot 100.000 acties biedt voor $8 per maand.
  • Gebruikers van reCAPTCHA Enterprise blijven $1 betalen voor elke 1.000 acties ná de eerste gratis 10.000 acties. Dit is ook verminderd van eerder 1 miljoen gratis per maand.
  • Het lijkt erop dat de prijs van de "transaction protection" functie goedkoper wordt als je het gebruikt, van $40 per 1.000 naar $1 per 1.000.
Voor meer informatie en vragen over de kosten kun je terecht op: https://cloud.google.com/recaptcha-enterprise/pricing
Daar vind je gedetailleerde informatie over de prijzen en plannen voor reCAPTCHA Enterprise.

Welke actie verwachten wij van je?


Heb je een Divide e-commerce webshop in beheer, dan is het zaak dat deze jullie zo spoedig mogelijk een eigen reCAPTCHA account en de daarbij behorende keys aanmaken.

Dit kan door naar deze site te gaan: https://www.google.com/recaptcha/about/ en daar via de v3 Admin Console dit aan te maken. Hier kies je het type v3 en daar koppel je vervolgens de domeinen aan, zoals in dit voorbeeld:Zodra je deze actie hebt doorlopen vragen wij je de keys te e-mailen naar verkoop@divide.nl

Wij regelen dan de rest en zullen je bevestigen zodra deze key geplaatst is.

De volgende stap is zo gemaakt.
Wij helpen graag. Contact
Scroll down

Om u de beste gebruikerservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Als u onze site gebruikt, gaan we ervan uit dat u hiermee akkoord bent. cookiebeleid.