Terug

Blog

Personal pricing

Meer doen voor vaste klanten, nieuwe klantgroepen bedienen door speciale voorwaarden te creëren of zijn er verenigingen waar andere prijzen voor gelden op bepaalde productgroepen? Bied speciale prijzen aan voor een specifieke klant of klantgroepen, fysiek en online. Lees meer over cross channel prijzen toepassen met personal pricing.

Connecting it all
Het centraal stellen van de consument over de verschillende kanalen heen brengt veranderingen met zich mee. De ontwikkelingen vragen van bedrijven dat ze creatief omgaan met de mogelijkheden van nieuwe technologie. De big-data omgeving van 2factors voorziet in alle relevante (e)commerce koppelingen en is bedoeld om het fysieke en online consumentengedrag in kaart te brengen. Doel is het voorspellen van (toekomstige) klantwensen.

Single Sign-on | De eerste stap binnen een omnichannel big-data omgeving is het ontdubbelen van klantgegevens en de data voor de toekomst verzamelen en verrijken op basis van één klant. Single Sign-on zorgt ervoor dat consumenten middels één wachtwoord op verschillende applicaties kan inloggen en wordt herkent. En dat de consumentendata op meerdere applicaties centraal kan worden geactualiseerd en verrijkt.

Personal Pricing | Welke doelgroepen ontvangen welke producten op welk moment en via welke communicatiekanalen? Vanuit een rijke en actuele database ontstaan er nieuwe creatieve ideeën. Personal pricing wordt in dit document toegelicht en dient niet verwart te worden met dynamic pricing. Wat bekend is uit onder andere de reiswereld en evenementenbranche en betrekking heeft op prijsschommelingen op basis van vraag en aanbod. Het is niet vreemd als de persoon naast je in het stadion of vliegtuig 30% minder heeft betaald voor een ticket dan jij.

Speciale prijzen toepassen voor klantgroepen

Personal pricing biedt de mogelijkheid om klanten of klantgroepen een speciale prijs te bieden. Prijsgroepen zijn bijvoorbeeld te definiëren op basis van artikelgroep/merk en wel/geen sale artikelen. Voorbeelden om meerwaarde met personal pricing toe te passen:

* Verengingen die worden gesponsord;
* Klanten app gebruikers;
* VIP klanten met een bepaalde status;
* Medewerkers van een bedrijf;
* Familie (van medewerkers) en (branche vreemde) collega ondernemers;
* ‘Ambassadeurs’ van de winkel(organisatie).

Praktijkcase en backoffice Big-data omgevingOverview instellingen personal pricing

Meer informatie over de big-data en personal pricing | contact Divide

De volgende stap is zo gemaakt.
Wij helpen graag. Contact
Scroll down

Om u de beste gebruikerservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Als u onze site gebruikt, gaan we ervan uit dat u hiermee akkoord bent. cookiebeleid.