Terug naar overzicht

Samenwerking platformen

Het hele bestelproces van de verkooporder tot de verzending geheel geautomatiseerd

Retailers lopen bij volume op tegen de financiële en logistieke afhandelingen van verkopen via vergelijkingssites, affiliates en marktplaatsen. Door bestellingen van onder andere Amazon, Otto, Zalando, Beslist winkelwagen, ToBeDressed en Bol.com Plaza naar de backoffice systemen te realiseren wordt er een efficiencyslag geslagen. Online marketing tools Channable en Tradebyte zorgen er voor dat de online bestellingen van verschillende verkoopplatformen centraal benaderbaar zijn en Divide de ‘solutionpartner’ is om de weg naar de backoffice terug te realiseren. 

Tradebyte

Om internationale samenwerkingen tot stand te brengen wordt er gebruik gemaakt van Tradebyte. Welke als technische schakel fungeert tussen Internationale (Duitse georiënteerde) marktplaatsen en retailers. Tradebyte zorgt ervoor dat consumenten bestellingen van een platform zoals Amazon, Otto, SportScheck of Zalando worden doorgegeven aan de verkopende retailer. Door gebruik te maken van de Tradebyte SaaS-oplossing TB.One worden producten gekoppeld en kunnen orders worden verwerkt binnen de bestaande ERP en e-commerce processen.

Online verkopen automatisch laten verwerken via Channable 

Het geautomatiseerd verwerken van de orderstromen van deze marktplaatsen helpt om efficiënter te werken. De taakverdeling is hierbij als volgt: Channable pakt de verwerking op van de online bestellingen en Divide maakt de connectie naar de backoffice (ERP).

Deze unieke samenwerking zorgt ervoor dat het hele bestelproces van een verkooporder tot de verzending geheel geautomatiseerd verloopt. Een eventuele annulering of retournering van een (deel)order kan ook worden verwerkt ten behoeve van de financiële en logistieke ERP administratie.

Voordelen van samenwerking

  • Automatische synchronisatie van klanten en orders.
  • Behoud van bestaande ERP-processen door integratie.
  • Klantenservice heeft inzicht in orderstatus (ERP is leading, rond ‘eigen’ en externe verkopen via platformen zoals Bol.com, Beslist en ToBeDressed).
  • Brede ondersteuning van ERP systemen (o.a. Microsoft Navision).
  • Snelle doorlooptijd en uitbreiding naar alle (internationale) platformen.
  • Totaalaanbieder, Datafeed > API > ERP integratie.


De volgende stap is zo gemaakt.
Wij helpen graag. Contact
Scroll down