Terug

Vernieuwde functionaliteit

Vernieuwde functionaliteit

Divide krijgt met enige regelmaat vragen over functionaliteit die veelal geruime tijd geleden (soms meerdere jaren) is geïmplementeerd. Iets werkt niet of niet meer naar verwachting. Vaak kunnen we de betreffende bug oplossen of aanpassing realiseren, maar soms is de functionaliteit in de tussentijd volledigheid herbouwd (gerefactord). Divide ondersteunt de oude code dan niet meer. We zullen deze vragen op dat moment beantwoorden met de mededeling dat we het verzoek niet kunnen oppakken, tenzij de functionaliteit vervangen wordt door de nieuwere versie.

Afhankelijk van het onderdeel waar het om gaat, kan het vervangen van een functionaliteit een paar uur tot meerdere dagen werk zijn. Vaak adviseren we de nieuwere versie via de accountmanager te laten afnemen en in te laten plannen als project. Indien het om grotere onderdelen gaat die cruciaal zijn in de webshop zal ook een projectmanager aangeschakeld worden om de implementatie, tests, oplevering en livegang te begeleiden.


Voorbeelden

Onderstaande tabel geeft enkele van de meest prominente vervangen onderdelen weer.

Onderdeel Nieuwe versie beschikbaar vanaf Ondersteunde Core versie Toelichting
Productoverzichtspagina November 2016 Max. 4.25
De nieuwe productoverzichtspagina heeft is vanwege performance redenen volledig herschreven en nu ook afhankelijk van instellingen uit Divide.NOW.
Productdetailpagina Januari 2017 n.v.t.
De nieuwe productdetailpagina is volledig herschreven en biedt nu de mogelijkheid om de onderdelen los van elkaar te positioneren. Dit biedt maximale vrijheid in het design.
Mijn account Juni 2017 n.v.t.
De nieuwe accountomgeving biedt de mogelijkheid om de onderdelen los van elkaar te positioneren over verschillende pagina's heen. Zo is o.a. een dashboard mogelijk.
Checkout Juli 2017 n.v.t.
De nieuwe checkout biedt de mogelijkheid om de onderdelen los van elkaar te positioneren over verschillende pagina's heen. Het aantal stappen in de checkout staat niet meer vast.
Merkenoverzicht Februari 2018 n.v.t. Het nieuwe merkenoverzicht is volledig herschreven en biedt meerdere stylings- en filtermogelijkheden.
Quick order in productoverzicht Niet beschikbaar n.v.t.
De quick order layover in het productoverzicht werkt niet als de site de nieuwe productdetailpagina heeft.
Productsets Beperkt beschikbaar n.v.t.
De huidige productsets worden afgeraden vanuit Divide. Een simpelere 'Lookbook' versie of productsets met weinig functionaliteit kunnen wel. Op termijn zal deze module bij genoeg animo vanuit de markt gerefactord worden.
Zoek(resultaten)pagina Juni 2019 n.v.t. Met Elasticsearch biedt Divide meer en snellere opties. Het oude Zoeken wordt niet verder doorontwikkeld.
De volgende stap is zo gemaakt.
Wij helpen graag. Contact
Scroll down

Om u de beste gebruikerservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Als u onze site gebruikt, gaan we ervan uit dat u hiermee akkoord bent. cookiebeleid.